Cum sa tractezi corect o masina in 4 pasi

  • by
Tractari Auto

Nici un sofer nu si-ar dori sa se vada nevoit sa isi tracteze masina, insa din pacate astfel de momente se intampla destul de frecvent. Ei bine, noi recomandam ca atunci cand este necesara tractarea unei masini, sa se apeleze neaparat la o firma de tractari auto cu experienta in domeniu.

Este cea mai sigura optiune pe care o ai la dispozitie, nu este costisitoare si totodata vei sti sigur ca masina ta va fi transportata intr-un mod 100% legal si fara ca alte probleme sa apara pe parcurs.

Totusi, chiar daca noi insistam asupra ideii de a colabora cu o firma de tractari auto ori de cate ori ai nevoie de acest serviciu, exista si cazuri in care este necesara tractarea autovehiculului pe distante scurte, cazuri in care se prefera tractarea cu ajutorul unei sufe.

In acest sens am decis sa prezentam cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa risti cat mai putin si sa tractezi masina fara sa cauzezi si alte stricaciuni. Iata care sunt acestea:

Evita aglomeratia

Aceasta operatiune poate deveni o misiune imposibila atunci cand traficul este foarte intens. Prin urmare, ar trebui efectuata doar in momentele in care traficul nu este foarte aglomerat. Iti va fi mult mai usor sa te deplasezi atunci cand strazile sunt libere iar intreaga operatiune va fi mai putin stresanta in acest caz.

Mai mult decat atat, trebuie sa te gandesti si la ceilalti participanti la trafic. Tractarea unei masini in astfel de conditii se poate dovedi a fi cea mai proasta alegere, iar nervii celorlalti participanti la trafic vor fi pe masura curajului tau de a pune in practica aceasta idee.

Cu ce tractezi masina?

Este evident ca nu poti folosi chiar orice sufa sau orice cablu pentru tractarea masinii. Ei bine, ai grija ce sufa folosesti, deoarece una de proasta calitate va ceda foarte usor. Cauta un cablu de remorcare cat mai puternic, astfel incat sa nu apara probleme.

La fel de important este sa stii cum sa folosesti aceasta sufa, iar asta deoarece daca o vei smuci de prea multe ori, cel mai probabil va ceda indiferent cat de puternica este.

Prin urmare, va trebui sa ai grija sa nu fortezi prea mult cablul folosit pentru tractare, pentru a nu risca distrugerea acestuia.

Franarea trebuie efectuata cat mai inteligent

Cea mai mare provocare atunci cand tractezi o masina este reprezentata de franare. O regula nescrisa spune ca masina din fata nu ar trebui sa franeze prea des, astfel incat sufa sa ramana mereu bine intinsa.

Atata timp cat aceasta se slabeste, in mod inevitabil va fi necesara acea smucire despre care vorbeam in randurile anterioare.

Avariile nu reprezinta mereu o idee inteleapta

Cei mai multi dintre soferii care tracteaza in acest mod o masina, prefera sa porneasca avariile ca scuza a activitatii lor. Ei bine, aceasta nu este o idee prea inteleapta deoarece in acest fel nu vei putea folosi semnalizarile, iar astfel participantii la trafic nu vor sti intentiile tale.
Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante sfaturi care te pot ajuta sa tractezi in conditii de siguranta o masina. Totusi, trebuie sa ai in calcul faptul ca siguranta nu poate fi deplina in astfel de situatii si totodata uzura masinii care tracteaza este, cel mai adesea, pe masura efortului.

Te poate interesa si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *